Az energiatakarékos ház előnyei

Napjainkban a házépítés kapcsán egyre gyakoribb szempont az energiatakarékosság, és a környezetvédelem is. Napról napra többen ismerik fel, hogy feladatunk az élővilág védelme, és ehhez hozzátartozik otthonunk okos és környezetre legkevésbé káros kivitelezése.

Gondolkozzon hosszútávon! Az energiatakarékos ház tulajdonosai mindig hosszú távon gondolkodnak. Ezek az otthonok kevesebb energiát használnak fel, és jelentősen csökkentik az anyagi terheket. Alkalmazkodnak az időjárási viszonyokhoz, és igyekeznek a legkomfortosabb érzetet kialakítani kevesebb energiafelhasználással, mint a hagyományos házak.

 

Aktív- és passzív házak

Az aktív- és passzív házak fogalmával egyre gyakrabban találkozunk. Viszonylag új dologról van szó, és sok körülötte a téves információ, vagy félreértés. Nézzük, mit érdemes róluk tudni, és miben különböznek!

Passzív házak: ez az építési technológia nem igényli a külön fűtési rendszer kialakítását, a ház melegen tartásához a belső térben lévő berendezések hőjét használja fel. A megfelelő hőszigetelést egy úgynevezett termikus burok segítségével lehet elérni. Ezek az épületek kímélik a saját- és családunk egészségét a poroktól, pollenektől. A passzív házak 0 közeli energiafogyasztással bírnak, és állandó belső hőmérsékletet biztosítanak.

Aktív házak: ugyanazokkal a funkciókkal bír, mint a passzív ház, a különbség az, hogy megújuló erőforrással működnek. Ez az jelenti, hogy jelentős mennyiségű energiát termelnek napkollektor, vagy hőszivattyú segítségével. Az aktív házak fenntartási költsége szintén nagyon csekély, szint a 0-val egyenlő.

Az energiatakarékos ház előnyei

Kíméli a pénztárcánkat, kíméli a környezetünket

Az energiatakarékos ház egy másfajta szemlélettel ismerteti meg lakóit. Egyre többen rájönnek, hogy a rövid távú előnyök nem csak költségesebbek hosszútávon, de földünknek és utódainknak is hatalmas terhet jelentenek. Új ház építésekor kifejezetten fontos lehet, hogy a lehető legkisebb mértékben növeljük ökológiai lábnyomunkat.

Az aktív- és passzív házak építése egyértelműen többlet beruházásokkal jár a legkorszerűbb technikák alkalmazása miatt. Ez az egyszeri befektetés azonban hosszú távon kedvező fenntartási költségeket, és egy szebb, környezetbarátabb jövőt biztosít számunkra.

 

Szeretne egy energiatakarékos ház lakója lenni?

Generálkivitelező cégünk energiahatékony családi házakat épít, és teljeskörűen vállaljuk az ezzel járó teendőket is, már a tervezéstől a kulcsátadásig! Olvasson többet az energiatakarékos ház kivitelezéséről vagy kérje ajánlatunkat az Ön új otthonára!

 

Energiahatékony családi házak tervezése és kivitelezése:

 Ajánlatkérés

Bánhegyi Zsófia
banhegyizsofi@gmail.com
+36 30 456 1895

Kivitelezési lokációnk: Budapest, Pest megye.

Keressen minket bizalommal!