Energiatakarékos házépítés költsége

Házépítésben gondolkozik? Bizonyára hallott már az energiatakarékos házakról is! A 21. században egyre fontosabb, hogy a praktikusság és az esztétikum mellett a környezettudatosság is szempont legyen. A magasabb építési költségek elsőre riasztóak lehetnek, de cikkünk segít tisztábban látni az egész képet!

Az energiatakarékos házépítés költsége tulajdonképpen két részből tevődik össze: egyszer maga az építésnek a költsége, utána pedig a fenntartás költsége. Egy olcsó háznak évtizedek alatt több lehet a rezsije, ami hosszú távon megnövelheti kiadásainkat.

 

Olcsó vagy drága?

A házépítés költsége nem attól függ, hogy milyen burkolatokat, vagy csaptelepet kap az épület a végén, ez csak kisebb részben, 1-3 millió forinttal módosítja költségvetésünket egy 100 nm-es ház esetében. Sokszor olyan részletekben van a lényeg, amelyek elsőre nem annyira, vagy egyáltalán nem is látszanak: az alapozás, gépészet, fal-, tető-, és födémszerkezetek, vagy nyílászárók. Sajnos ezek nagy részét nem lehet lecserélni.

Ha egy régebbi, használt ingatlan műszaki leírását is elolvassuk, kiderül, hogy a mai szabványoknak már egyáltalán nem felel meg a betonozás, a falak, vagy a födémszigetelés. Az energiatakarékos házépítés költsége ugyan többnek tűnik, de környezettudatos otthonunkkal évente több százezer forintot is megtakaríthatunk egy elavult, és retro családi házzal szemben.

Energiatakarékos házépítés költsége

 

Alkalmazzunk megújuló energiaforrásokat!

Az energiatakarékos házak mindig hosszú távú célokat szolgálnak: a rezsiköltség és a CO2-kibocsátás csökkentése, és a környezetbarát energiafelhasználás. Érdemes körüljárni a témát, hogy milyen megújuló energiaforrással tudjuk kielégíteni az épület energiaigényét, pl. nap-, szél-, vízenergia, geotermális, geotermikus, hidrotermikus, légtermikus energia. Ezek mind-mind hozzájárulnak az ingatlan kedvező fenntartásához. Ezeken túl nem elhanyagolható szempont a megfelelő fekvésű telek kiválasztása, vagy az épület geometriai kialakítása.

Tudta?

A 2022. június 30. után megszerzett használatbavételi engedélyeknek kötelezően teljesíteniük kell a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait! Az új magyar szabályok értelmében az energiahordozók legalább 25%-ának megújuló energiaforrásból kell származnia! Minden újépítésű háznak el kell érnie legalább a BB energiaosztályt. Ennél természetesen magasabb beosztást is elérhetünk: AA, AA+, AA++.

 

Az energiatakarékos házépítés költsége

Bár jelenleg nagyon változó az építőipari alapanyagok ára, általánosságban elmondható, hogy a környezetbarát kivitelezés már 10-20 millió forint többletköltségből megoldható. Mindenképp érdemes egy tervezővel egyeztetni, mert elképzelhető, hogy a mi keretünkre is van egy jobb és gazdaságosabb megoldása. Egy jó szakember minden szempontot figyelembe fog venni, hogy új otthonunk valóban komfortosabb és energiahatékonyabb legyen!

 

Szeretne egy energiatakarékos ház lakója lenni?

Generálkivitelező cégünk energiahatékony családi házakat épít, és teljeskörűen vállaljuk az ezzel járó teendőket is, már a tervezéstől a kulcsátadásig! Olvasson többet az energiatakarékos ház kivitelezéséről vagy kérje ajánlatunkat az Ön új otthonára!

 

Energiahatékony családi házak tervezése és kivitelezése:

 Ajánlatkérés

Bánhegyi Zsófia
banhegyizsofi@gmail.com
+36 30 456 1895

Kivitelezési lokációnk: Budapest, Pest megye.

Keressen minket bizalommal!