Padlófűtés kisokos: így lesz jó befektetés számodra!

A padlófűtésről elterjedt tévhit, hogy egészségre ártalmas lehet és nagyon drága fűtési megoldás. Ezeket a tévhiteket fogjuk most eloszlatni, és közben más előnyeit is bemutatjuk a padlófűtésnek, hogy el tudd dönteni, neked szükséged lehet-e erre! 

Az energiaárak sokkszerű emelkedése miatt korántsem mindegy, milyen fűtési megoldással várod a telet. Nem minden megoldás jó mindenkinek, ezért érdemes alaposan utánajárnod, hogy az otthonod és a pénztárcád adottságaihoz milyen lehetőségid adottak. A radiátoros fűtés mellett a kályha vagy kandalló terjedt el hazánkban, de ezek mellett a padló- és falfűtés vagy az infra fűtőpanelek használata is jó alternatíva lehet. 

A telepítés és a fűtésszámlák együtt adják ki egy fűtési megoldás költségét

Az első és legfontosabb tisztázni, hogy valóban költségesebb a padlófűtés beépítése, mint a hagyományos radiátoroké. Nem csak magán a telepítésen, de a rendszert elfedő burkolaton sem lehet sokat spórolni: padlószőnyeg vagy linóleum szóba sem jöhet. Ugyanakkor, mivel összehasonlíthatatlanul nagyobb felületen ad le hőt, a padlófűtés alacsonyabb hőfokú fűtés mellett ugyanolyan jól használható, mint a radiátoros megoldások. Ez, tekintve a rezsiárak drasztikus emelkedését, jelentős költségcsökkenést eredményezhet. 

padlofutes-kisokos-csaladihazepitok

Könnyebben alakítható az otthonod designja és berendezése

Mind ismerjük azt a kényszerű adottságot, hogy az ablak elé nem tehetünk semmit. Hiába a legvilágosabb, sokszor a legszebb helye az otthonnak, a radiátornak tartjuk fenn. Ugyanígy a dekoratív függönyökről is kell mondanunk, ha radiátort használunk, tűzbiztonság szempontjából ez a felelős döntés. Padlófűtés mellett értékes négyzetmétereket nyerhetünk, amelyeket kedvünkre hasznosíthatunk, ízlésünk szerint rendezhetünk be. 

Nemhogy árt, inkább óvja az egészséget a padlófűtés! 

A radiátor inkább keringeti a port a lakásban, mint a padlófűtés maga. Ráadásul - mivel alulról fűti fel a helyiséget - a téli felfázásokat el lehet vele kerülni. Ez főleg akkor fontos, ha kisgyermekek is élnek a háztartásban, akik sok időt töltenek a földön játszva. Emellett a nem korszerűsített panellakásokban tapasztalható magas téli hőmérséklettel ellentétben az így könnyen elérhető 22-23 fokos hőmérséklet is jót tesz a szervezetnek. Télen nincs is szükségünk többre, hogy ne sokkoljuk a szervezetünket! 

Ha padlófűtés mellett döntesz, érdemes rá hosszú távú befektetésként tekintened. A beépítése költséges művelet, hosszabb időintervallumban azonban jócskán megtérülhet. Szabadabban tudod berendezni az otthonod, és nem kell félned attól, hogy ha valaki papucs nélkül rohan ki a fürdőbe, attól megbetegedhet. 

 

Energiahatékony családi házak tervezése és kivitelezése:

 Ajánlatkérés

Bánhegyi Zsófia
banhegyizsofi@gmail.com
+36 30 456 1895

Kivitelezési lokációnk: Budapest, Pest megye.

Keressen minket bizalommal!