Rezsicsökkentés praktikák: használj annyi energiát, amire szükséged van!

A tudatos energiahasználat mindig is fontos kérdés volt. Napjainkban azonban a környezeten kívül a pénztárcánk is jócskán megsínyli, ha nem ügyelünk rá. Nem mágia, inkább felelős, racionális gondolkodás szükséges ahhoz, hogy optimalizáld az otthonod energiahasználatát. Ezúttal abban segítünk, hogyan, miben lehet energiát spórolni, ezzel csökkenteni az otthonod rezsijét! 

Ne hagyd úgy! 

A legegyszerűbb és kézenfekvőbb megoldás, hogy ne hagyd ok nélkül használatban az elektronikai vagy fűtőeszközöket. Ha reggel munkába indulsz, nem kell töltőn hagynod a tableted vagy a laptopod egész napra. Nem kell a klímát bekapcsolva hagynod, ameddig üres a lakás, ahogyan a fűtést is visszaveheted nap közben. Ne hagyd felkapcsolva a villanyt, ha nincs szükséged a fényre. Ha csak háttérzajra van szükséged, tényleg be kell kapcsolnod az óriási képernyős tévét? Gondold végig ezeket! 

rezsicsokkentes-csh

Ideje a javításnak, funkcionális fejlesztésnek! 

Az energiaveszteség egyik oka csak a pazarlás. A másik, talán még fontosabb oka, hogy egyes berendezések nem működnek megfelelően, nincsenek jól kitalálva a lakásodban. Az otthonodon belüli hőmérséklet szempontjából fontos, hogy megfelelő legyen a szigetelés, ne hűts vagy fűts hiába. A várható súlyos rezsiköltségeknek reális alternatívája a korszerűsítés! 

Ugyancsak jelentős energiaspórolást tesz lehetővé, ha funkciók szerint fókuszálod a lakásod energiafogyasztását. Ha az asztalodnál ülve dolgozol, nincs szükség a szobacsillár felkapcsolására, hogy láss: egy energiatakarékos asztali lámpa is jó szolgálatot tehet. Ha este a pároddal a hálóban alszotok, nem kell a teljes lakásban járatni a klímát. 

Újat szerzel be? Ügyelj rá, hogy energiatakarékos legyen! 

Vannak olyan fogyó eszközök, amelyeket időnként újra és újra meg kell venned: villanykörték, elromló konyhai eszközök, technikai kütyük. Ügyelj arra, hogy amikor újat kell vásárolnod, azoknak milyen energiaigénye lesz majd! Ha pedig otthonváltáson, otthonépítésen gondolkodsz, szentelj külön figyelmet a szigetelésnek, az energiatakarékos fűtésnek és energiahálózatnak! Emellett érdemes megfontolnod, hogy egyszerű kiegészítőkkel központi vezérlésű okosotthont alakíts ki. Egy telefonos appról irányítható termosztát, programozható redőny le- és felhúzó sokat segít, hogy még véletlen se használj több energiát, mint szükséged van rá! 

Az energiahasználat mérsékletével nem csak a családi kasszát, hanem a tágabb környezetet kíméled, a gyermekeidnek és a közvetlen környezetedben élőknek is jó példát mutatsz. Kell ennél több? 

Energiahatékony családi házak tervezése és kivitelezése:

 Ajánlatkérés

Bánhegyi Zsófia
banhegyizsofi@gmail.com
+36 30 456 1895

Kivitelezési lokációnk: Budapest, Pest megye.

Keressen minket bizalommal!