Takarítsa otthonát környezetbarát módon

A környezetünk megóvása és a tudatos fogyasztás mára a mindennapjaink részét képezik. De mégis miért állnánk meg az elektromos autó vagy vászon bevásárló- és csomagolószatyrok használatánál? Otthonunk takarítása során egy sor vegyszer és plusz szemét keletkezik, amely károsíthatja a környezetet. Ezeknek ma már mind megvan a környezetkímélő alternatívájuk. Lássuk őket! 

Az energiatakarékos otthon kiváló kezdet egy zöldebb, tudatosabb élet felé. Azonban az, hogy a házunk nem okoz környezeti terhelést, még csak fél siker: magunknak is törekedni kell az ökológiai lábnyomunk csökkentésére. A tudatos házépítés és a tudatos fogyasztás mellett fontos tényező a tudatos tárgyhasználat is: ezzel is hozzájárulunk a környezetünk megóvásához. Ezúttal ez utóbbira mutatunk jó példát: a környezettudatos takarításra! 

Vegyszerek helyett használjon egyszerű háztartási takarítószereket! 

Hiába választunk bambusz, fa és üveg tárolókat, ha a tisztításukhoz egy flakon maró hatású vegyszert elhasználunk, amit utána a lefolyóba öntünk. A bevált tisztítószereket teljesen ki lehet váltani három, minden otthonban megtalálható anyaggal: ecettel, szódabikarbónával és citrommal. Ezek használata a legtöbb szennyeződést könnyen és gyorsan eltávolítják, legyen szó a makacs zsírfoltokról vagy a takarítási rémálmot jelentő vízkőről. Az ecet éles szagától sem kell megriadni, pillanatok alatt elillan használat után! 

takaritsa-otthonat-kornyezetbarat-modon-csaladihazepitok

Eldobható, egyszerhasználatos eszközök helyett válasszon tartós alternatívát! 

Gyerekkorunk takarító eszközei a papírtörlőkből, vegyszeres törlőrongyokból és műanyaszivacsokból ill. -kefékből álltak. Mindezek helyett ma már számos, akár olcsón beszerezhető, még hatékonyabb, kényelmesebb takarítást lehetővé tevő eszköz áll rendelkezésünkre! Ma már baráti áron elérhető bambusz, kókusz vagy luffatök alapanyagú kefék és súrolószivacsok egész széles skálája. Ezekkel nemcsak hatékony lehet a takarítás, de elhasználásuk után egyszerűen komposztálhatók. Ha ezeket az eszközöket választjuk, könnyebb lehet a takarítás és semmiféle szemetet nem termelünk! 

Ne rohanjon boltba, hasznosítson, amit tud! 

A tudatosság nem csak a vásárlások során, hanem egy-egy tárgy használatában is gyökerezik. Az elkoptatott pamutpólónál jobb törlőrongyot keresve sem találhatnánk, az újságpapír varázslatos módon tisztítja az üveget, a kiszuperált fogkefe pedig az apró rések tisztításához nélkülözhetetlen. Ne feledje: a környezettudatosság abban is rejlik, hogy a megvásárolt holmikat ameddig lehet, akár újra- és átértelemzett funkcióval használja, ameddig az csak lehetséges.

 

Energiahatékony családi házak tervezése és kivitelezése:

 Ajánlatkérés

Bánhegyi Zsófia
banhegyizsofi@gmail.com
+36 30 456 1895

Kivitelezési lokációnk: Budapest, Pest megye.

Keressen minket bizalommal!